2011 m. vasario 17 d., ketvirtadienis

Dievas nežudo?

  Vis dar galvojate, kad dievas geras, teisingas ir bodisi žudynėmis?
Pažiūrėkime ką apie tai sako biblija:
Pr 6
6 Ir VIEŠPATS gailėjosi sukūręs žmogų žemėje, ir jam gėlė širdį. 
7 VIEŠPATS tarė: „Nušluosiu nuo žemės veido žmones, kuriuos sukūriau, – žmones drauge su gyvuliais, ropliais ir padangių paukščiais, – nes gailiuosi juos padaręs“. 
*****
Pr 19
24 Tuomet VIEŠPATS lijo ant Sodomos ir Gomoros siera ir ugnimi {nuo VIEŠPATIES iš dangaus}. 
25 Jis sunaikino tuos miestus ir visą Lygumą drauge su visais miestų gyventojais ir žemės augmenija.
*****
Pr 38
7 Bet Eras, Judo pirmagimis, buvo nedoras VIEŠPATIES akyse. VIEŠPATS atėmė jam gyvastį.
*****
9 Bet Onanas, žinodamas, kad palikuonis nebus jam, kada tik susieidavo su brolio žmona, išliedavo savo sėklą ant žemės, nes nenorėjo duoti savo broliui palikuonio.
10 Ką jis darė, buvo nedora VIEŠPATIES akyse. VIEŠPATS ir jam atėmė gyvastį.
*****
Iš 4
24 Atsitiko, kad kelionės metu, nakvojant vienoje užeigoje, VIEŠPATS pasitiko Mozę ir bandė jį užmušti. 
*****
Iš 12
12 Juk tą pačią naktį aš pereisiu per Egipto žemę, užmušdamas visus Egipto krašto pirmagimius ne tik žmonių, bet ir gyvulių; padarysiu teismą visiems Egipto dievams – aš, VIEŠPATS! 
---
29 Vidurnaktį VIEŠPATS užmušė visus Egipto krašto pirmagimius, – nuo savo soste sėdinčio faraono pirmagimio ligi kalėjime esančio kalinio pirmagimio, ir visus gyvulių pirmagimius. 
*****
Iš 14
23 O egiptiečiai vydamiesi žygiavo paskui juos į jūrą visi: faraono žirgai, kovos vežimai ir vežėjai. 
24 Atėjus ryto sargybos metui, VIEŠPATS metė žvilgsnį į egiptiečių kariuomenę iš ugnies ir debesies stulpo ir sukėlė klaiką egiptiečių gretose. 
25 Jis taip įklampino jų vežimų ratus, kad jie vos besisuko. Egiptiečiai tarė: „Bėkime nuo izraeliečių, nes VIEŠPATS kovoja už juos su Egiptu“.
26 Tada VIEŠPATS Mozei paliepė: „Ištiesk ranką viršum jūros, kad vandenys sugrįžtų ant egiptiečių, jų kovos vežimų ir vežėjų!“ 
27 Mozė ištiesė ranką viršum jūros. Auštant jūra ėmė grįžti į savo įprastą vietą, ir egiptiečiai bėgo nuo jos. Bet VIEŠPATS nubloškė juos į jūrą. 
28 Vandenys sugrįžo ir paskandino jūroje kovos vežimus ir vežėjus – visą faraono kariuomenę, žygiavusią paskui izraeliečius. Nė vienas jų neišsigelbėjo.
*****
Iš 32
9 VIEŠPATS kalbėjo Mozei: „Matau, kad ši tauta yra kietasprandė. 
10 Todėl dabar palik mane vieną, kad mano įniršis ant jų įsiliepsnotų ir juos sunaikinčiau, o iš tavęs padaryčiau didelę tautą“. 
*****
Sk 11
31 Tuo tarpu pakilo VIEŠPATIES siųstas vėjas, atpūtė nuo jūros putpelių ir nubloškė jas šalia stovyklos, maždaug dienos kelionės nuotoliu vienoje pusėje ir dienos kelionės nuotoliu kitoje pusėje, visur aplinkui stovyklą, bemaž poros uolekčių sluoksniu ant žemės. 
32 Žmonės tad buvo ant kojų visą tą dieną bei naktį ir rytojaus dieną, rinkdami putpeles. Net tas, kuris mažiausiai surinko, turėjo dešimt homerų. Tada jie išskleidė jas visur aplink stovyklą. 
33 Bet mėsai tebesant jiems tarp dantų, net dar jos nesukramčius, įsiliepsnojo VIEŠPATIES pyktis ant žmonių, ir VIEŠPATS ištiko juos labai skaudžia rykšte. 
34 Užtat ta vieta buvo pavadinta Kibrot- haTaava, nes ten buvo palaidoti žmonės, kurie buvo pasidavę godumui. 
*****
Sk 16
20 Tuomet VIEŠPATS kalbėjo Mozei ir Aaronui, tardamas: 
21 „Pasitraukite nuo šios bendrijos, kad galėčiau viena akimirka juos sunaikinti“.
22 Parpuolę kniūbsti, jie tarė: „O Dieve, visos žmonijos alsavimo šaltini! Argi vienam žmogui nusidėjus, tu ant visos bendrijos pyksi?“ 
---
31 Vos jam ištarus visus šiuos žodžius, žemė atsivėrė po jų kojomis. 
32 Žemė atvėrė savo burną ir prarijo juos drauge su jų šeimomis – visus, kurie priklausė Korahui, ir jų nuosavybę. 
33 Jie tad su viskuo, kas jiems priklausė, nugrimzdo gyvi į Šeolą. Žemė apdengė juos, ir jie pražuvo iš bendrijos. 
---
35 VIEŠPATIES ugnis prasiveržė ir sunaikino anuos du šimtus penkiasdešimt vyrų, atnašavusių smilkalus.
Sk 17
11 Mozė tarė Aaronui: „Paimk savo smilkytuvą, įdėk į jį ugnies nuo aukuro, užberk ant jos smilkalų, skubėk su juo pas bendriją ir atlik už juos permaldavimą. VIEŠPATIES pyktis atėjo, maras jau siaučia“. 
12 Aaronas paėmė smilkytuvą, kaip Mozė buvo jam paliepęs, nubėgo į susibūrusiųjų vidurį, kur jau siautė maras. Užbėręs smilkalų, jis atliko permaldavimą už žmones 
13 ir atsistojo tarp gyvųjų ir mirusiųjų. Maras buvo sutramdytas. 
14 Mirusiųjų maru buvo keturiolika tūkstančių septyni šimtai, neskaitant tų, kurie mirė su Korahu.
*****
Joz 10
10 VIEŠPATS apstulbino juos išgąsčiu Izraelio akivaizdoje. Izraeliečiai sutriuškino juos prie Gibeono ir vijosi Bet-Horono šlaito keliu, niokodami juos iki pat Azekos ir Makedos. 
11 Jiems bėgant nuo Izraelio žemyn Bet-Horono šlaitu, VIEŠPATS svaidė ant jų iš dangaus didžiulius akmenis iki pat Azekos, ir jie žuvo. Daugiau jų žuvo nuo krušos, negu kad izraeliečiai užmušė kalaviju. 
Manau pakanka įrodymų, kad dievas tiesiog maudosi žmonių kraujyje. Žudo kaip matome įvairiomis progomis ir nebūtinai nusikaltėlius. Kartais žudymo manija užsikrėtusiam dievui netgi Mozė priekaištauja. O Mozė buvo labai žiaurus.

25 komentarai:

  1. Geriausias, mano nuomone, pavyzdys:
    Iš 32:25 Mozė, pamatęs, kad žmonės elgėsi palaidai, – Aaronas buvo jiems leidęs palaidai elgtis savo priešų pajuokai, – 26 atsistojo stovyklos vartuose ir tarė: „Kas už VIEŠPATĮ, teateina pas mane!“ Visi levitai susibūrė aplink jį. 27 Jis tarė jiems: „Taip kalbėjo VIEŠPATS, Izraelio Dievas: 'Prisijuoskite kalaviją prie šono, visi iki vieno! Eikite nuo vartų prie vartų, išilgai ir skersai per stovyklą, ir žudykite savo brolį, kaimyną ir giminaitį'“.28 Levitai padarė kaip Mozė įsakė, ir tą dieną krito apie tris tūkstančius žmonių. 29 Mozė tarė: „Šiandien jūs pašventėte save VIEŠPATIES tarnybai, nes buvote kiekvienas prieš savo sūnų ar brolį, šiandien gavote sau palaiminimą“.

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveiki gerbiamieji, maloniai kviečiame dialogui apsilankyti mano naujame tinklaraštyje

    http://blog.lrytas.lt/antiutopija/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip VYTS, tai puikus Mozės žiaurumo pavyzdys, ypač turint galvoje, kad pats Mozė perkalbėjo dievą jų nežudyti (Iš 32 11-14).
    Perkalbėjo tam, kad galėtų žudyti pats.

    AtsakytiPanaikinti
  4. supranti, tai buvo labai seniai, dabar jau nebežudo

    AtsakytiPanaikinti
  5. Krikščionys tiki, kad atlyžo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tada viskas gerai.
    Dabar jam beliko tik šėtoną sutramdyt :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Šėtoną reikia mums sutramdyti, savyje.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ech tie tikintieji, tai dievą, tai velnią pas save į širdį įsileidžia :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. nu matai, viską puikiai supranti

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nesuprantu tik vieno - iš kur tą dievą ar velnią gaut, kad savo širdin įsileist :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tai jeigu Dievas žudo, vadinasi jis yra? :)
    nes jeigu Dievo nėra, kokia prasmė įrodinėt, kad jis žudo??

    AtsakytiPanaikinti
  12. Įrodinėti reikia, nes žmonės yra mulkinami. Bažnyčia teigia, kad jų biblinis dievas geras ir nežudo. Tai tiesiog melo atskleidimas. Manote kad tai blogai?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Perėjimas į asmeniškumą rodo tik tai, kad pritrūkote argumentų ir jaučiatės bejėgė :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. taip, lenkiu žemai galvą ir duodu kelią :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Dievas žudė ir žudys. Neteisinga sakyti, jog jis žudė ir nebežudo, nes tai prieštarauja Biblijos žodžiams Mal 3:6 "Aš esu VIEŠPATS Aš nesikeičiu."
    Nors meilė yra pagrindinė Dievo savybė, neužmirškime ir teisingumo. Net žmonės baudžia mirtimi arba norėtu bausti mirtimi kai kuriuos asmenis. Dievo meilė visada derinama su teisingumu, taip pat teisingumas su galia.
    Niekas nekritikuos žmogaus kuris ravi piktžoles iš savo daržo, panašiai Dievas turi teisė naikinti žmones, kurie eina prieš jo valią. O paklusnumo Dievas reikalauti teisę turi.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Iš 12:29 - didis teisingumas.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Na spręsdamas ar tai teisinga turi kai ką uždėti ir ant kitos svarstyklių lekštutės:
    1. Egiptiečiai paniekinamai išnaudojo Izraelitus – Dievo tautą, jo nuosavybę. Kaip tu žiūrėtum į žmogų, kuris pagrobia ir paniekinamai elgiasi su tavo šeima, artimaisiais? Sutiksi jog jis nusipelno bausmės ir ne tik jis bet visi, kas prie šio nusikaltimo prisidėjo. Be to izraelitų protėvis Juozapas išgelbėjo daug Egiptiečių ir kitų žmonių nuo badmirystes, todėl jų vergovė visiškai neteisėta. Egiptiečiai taip pat reguliavo Izraelitų tautos plitimą žiauriu būdu – gimusių berniukų žudimu.
    2. Faraonas buvo perspėtas ir turėjo jau daug šansų pripažinti savo „nusikaltimą“ ir net nenukentėti, kadangi bausmės buvo siunčiamos ne prieš perspėjimą, o tik po jo.
    3. Egiptiečių nusikaltimas yra kolektyvinis, todėl per 10 bausmę nukentėjo pirmagimiai, per kitas taip pat nukentėjo dauguma kitų egiptiečių.
    4. Kiekvienas Egiptiečių pirmagimis galėjo išsigelbėti, taip pat kaip kiekvienas izraelitų pirmagimis galėjo mirti jei nebūtų paisęs nurodymų. Taigi tai nebuvo besaikis žudimas. Angelas nužudė tik tų šeimų pirmagimius, kurie net po 9 bausmių ir akivaizdaus Izraelio Dievo pranašumo neparodė tinkamos širdies nuostatos ir PATYS NESIĖMĖ priemonių būti išgelbėti. Ir ši paralelė Biblijoje kartojasi nuolatos pvz. Nojaus laikai, kiekvienas turėjo galimybę išsigelbėti. Bet jei žmogus yra kietasprandis ir paniekinamai žiūri į akivaizdžius Dievo perspėjimus nukenčia.
    5. Pirmagimių nužudymas buvo Egiptiečių pirmagimių dievo Amon-Ra paniekinimas. Ši bausmė, kaip ir visos kitos, parodė kas yra tikrasis Dievas galintis apsaugoti ir išgelbėti savo tarnus taip pat sunaikinti savo priešus ir kas yra netikri Dievai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "3. Egiptiečių nusikaltimas yra kolektyvinis, todėl per 10 bausmę nukentėjo pirmagimiai,..."

      Štai čia ir atsiskleidžia tikrasis krikščioniškosios moralės veidas.
      Tikrai manote, kad žudyti vaikus už tėvų nuodėmes yra teisinga?


      Iš 12:29
      "... ir visus gyvulių pirmagimius."

      Štai jie - tikrieji nusikaltėliai :)

      Baisu, kai tokie krikščionys skelbiasi mūsų moralės sergėtojais.

      Panaikinti
  18. "Iš 12:29
    "... ir visus gyvulių pirmagimius."

    Štai jie - tikrieji nusikaltėliai :)"

    Tai pala, teisėjas klysta kai konfiskuoja nusikaltelių turtą?


    Ne tu nesurpatai. Ne Dievas kaltas, kad žuvo pirmagimiai, o tėvai, kurie galėjo juos apsaugoti, bet to nepadarė. O Dievo bausmė Egiptiečiams buvo teisėta. Be to kaip minėjau, visos bausmės pažemino Egipto dievus, tarp jų ir pirmagimių dievą Ra.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau matau kaip teisėjas su kirviu rankoje eina į tvartą konfiskuoti karvių :D

      "Ne Dievas kaltas..."
      Iš 11:10:
      "... bet VIEŠPATS sukietino faraono širdį, dėl to jis ir neleido Izraelio tautai eiti iš jo krašto."
      Egiptiečiai neturėjo jokių šansų.

      Panaikinti
  19. "Jau matau kaip teisėjas su kirviu rankoje eina į tvartą konfiskuoti karvių :D"

    Gyvuliai tais laikais buvo turtas.

    "Iš 11:10:
    "... bet VIEŠPATS sukietino faraono širdį, dėl to jis ir neleido Izraelio tautai eiti iš jo krašto."
    Egiptiečiai neturėjo jokių šansų. "

    Neatidžiai perskaitei mano pranešimą. Tai Mozės perduota žinia nuo Dievo užkietino faraono širdį, o ne Dievas. Tavo supratimas klaidingas vien dėl to, nes kiekvienas Dievo mastantis kūrinys turi laisvą valią.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "Gyvuliai tais laikais buvo turtas."
      Šiais laikais taip pat. Bet teisėjai jo nekonfiskuoja su kirviu rankoje :)
      Ir apskritai - konfiskacija, tai ne naikinimas, todėl tamstos replika - "Tai pala, teisėjas klysta kai konfiskuoja nusikaltelių turtą?" yra niekinė.

      "Neatidžiai perskaitei mano pranešimą."
      Neatidžiai skaitote bibliją?
      Jūsų pranešimas svarbiau nei biblija? Gal tikėjimą praradot? :D
      Apgailėtinai atrodo bandymas dievo niekšybes permesti kitiems:
      Iš 11:9
      VIEŠPATS tarė Mozei: „Faraonas jūsų nepaklausys, idant mano nuostabieji darbai būtų gausūs Egipto žemėje“.
      10 Mozė ir Aaronas padarė šiuos visus nuostabius darbus faraono akivaizdoje, bet VIEŠPATS sukietino faraono širdį, dėl to jis ir neleido Izraelio tautai eiti iš jo krašto.
      Kaip matote, yra aiškiai įvardintas ir kaltininkas ir priežastis.

      Neužtenka? Imkit dar:
      Iš 14
      1 Tada VIEŠPATS tarė Mozei:
      2 „Liepk izraeliečiams grįžti ir apsistoti priešais Pi-Hahirotus, tarp Migdolo ir jūros, priešais Baal-Zefoną, – įsirenkite stovyklą priešais jį prie jūros.
      3 Faraonas tuomet pamanys apie izraeliečius: 'Jie klajoja be tikslo po kraštą. Dykuma juos apkvailino'.
      4 Tada aš sukietinsiu faraono širdį, ir jis vysis juos, idant būčiau pašlovintas per faraoną ir visą jo kariuomenę. O egiptiečiai žinos, kad aš esu VIEŠPATS“. Taip jie ir padarė.

      Jei nepastebėjote, tai čia pats dievas pasakoja Mozei apie savo klastingą planą.

      Dar?
      Iš 10
      16 Faraonas paskubomis pašaukė Mozę su Aaronu ir jiems tarė: „Nusidėjau VIEŠPAČIUI, jūsų Dievui, ir jums.
      17 Prašau atleisti mano nuodėmę ir šį kartą! Maldauk VIEŠPATĮ, savo Dievą, kad bent nuo manęs atitolintų šią pragaištį“.
      18 Mozė išėjo iš faraono ir meldėsi VIEŠPAČIUI.
      19 VIEŠPATS pakeitė aną vėją į galingą vakarį vėją, kuris pakėlė skėrius ir nupūtė juos į Nendrių jūrą.
      20 Nė vieno skėrio neliko visoje Egipto žemėje. Bet Dievas sukietino faraono širdį, ir jis izraeliečiams eiti neleido.

      Čia laisvos valios turėtojas - faraonas jau gailisi visa savo laisva valia, bet...

      Panaikinti
  20. Ne Dievas, o jo siunciama zinia uzkietino faraono sirdi, kadangi ji yra nuo Dievo galima sakyti, jog jis uzkietino sirdi. Panasiai zmogus gali suerzinti kita zmogu perduodamas ji erzinancia zinia, bet jis NEPRIVERCIA jo susierzinti

    AtsakytiPanaikinti